Agressie naar buurtbewoners Aletta Jacobsweg: huisvest deze stichting ergens anders

Agressie naar buurtbewoners Aletta Jacobsweg: huisvest deze stichting ergens anders

Geluidsoverlast, schreeuwen, vuurwerk afsteken en agressie naar de omwonenden. Een greep waar buurtbewoners aan de Aletta Jacobsweg in Assen al enkele maanden last van hebben. Een oplossing is tot op heden nog ver te zoeken.

Aan de Aletta Jacobsweg nummer 4 wonen enkele jongeren in de leeftijd van 18 tot 24 jaar met een licht verstandelijke beperking en vaak bijkomende (gedrags)problemen. Zij worden door stichting Flinq begeleid. Een doorn in het oog voor de buurtbewoners, die stelselmatig ernstige overlast door de groep ervaart.

Omwonenden willen hun verhaal doen omdat er tot op heden nog geen oplossing is gevonden, wel anoniem: De overlast bestaat uit geluidsoverlast, schreeuwen, vuurwerk afsteken en agressie naar de buurtbewoners die verzoeken of het lawaai/muziek wat minder kan s avonds en rondslingerend afval. Deze agressie bestaat uit in het gezicht spugen en onder andere bedreigingen met de dood. Verder zijn er hele kleine kinderen bij betrokken die s nachts wakker zijn, door de harde muziek en geschreeuw, omdat de ouders hierin niet begrensd worden door het personeel wat vrijwel nooit aanwezig is.

Vervelend
Gonda de Vries van Vanboeijen vindt de situatie vervelend: Allereerst vinden wij het natuurlijk heel vervelend dat de omwonenden overlast ervaren van de bewoners van de Aletta Jacobsweg. Wij zijn deels op de hoogte van de ervaringen van de buurtbewoners. We hebben hierover met hen en ook met de wijkagent contact. Wij willen graag een goede buur  zijn en vinden het belangrijk om samen met onze buren te zorgen voor een prettige leefomgeving voor iedereen.

Gesprekken
Volgens de buurtbewoners leiden de gesprekken met de organisatie tot niks: De gesprekken met de medewerkers van de stichting Flinq, hebben nergens tot geleid en door de blijvende overlast is er geen enkel vertrouwen meer van de omwonenden. De Vries vindt het jammer dat de gesprekken tot nu toe niks hebben geholpen: Wij vinden het jammer dat de tot nu toe gevoerde gesprekken met omwonenden niet voldoende resultaat hebben gehad. Soms is meer contact wenselijk en dan is Flinq van harte bereid om in gesprek te gaan omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen gehoord wordt en serieus wordt genomen.

Volgens de omwonenden is er maar één oplossing: Wij gaan dan ook de gemeente en woonconcept, met de wijkagent verzoeken om maatregelen te treffen om deze verschrikkelijke stichting ergens anders te huisvesten.

Tekst: Erik Smit

Aangeleverde foto
Tiplijn