Komende week start het Praktisch Verkeersexamen in Assen

Komende week start het Praktisch Verkeersexamen in Assen

Op dinsdag 15 mei, woensdag 16 mei en donderdag 17 mei verzorgt Veilig Verkeer Nederland het Praktisch Verkeersexamen in Assen. In totaal doen er bijna 900 leerlingen mee uit groep 7/8 van de basisscholen.

De start en finish is bij Sporthal De Timp. De leerlingen fietsen een traject door het centrum van Assen waarbij zij onderweg verkeerssituaties tegenkomen die kenmerkend zijn voor Assen. Tijdens het examen worden de leerlingen beoordeeld door verschillende posten langs de route. Elke post wordt bemand door een vrijwilliger van VVN en een medewerker van Univé. Zij beoordelen aan de hand van een controlelijst of de leerlingen goed handelen.

Leerlingen zijn geslaagd voor het Praktisch Verkeersexamen als ze 80% van te behalen punten gehaald hebben. Bij verkeersgevaarlijk gedrag, zoals bij een ernstige voorrangsfout of bij roekeloos gedrag is de leerling gezakt, ongeacht het behaalde aantal punten.

Wethouder Harmke Vlieg zal dinsdag 15 mei om 08.45 uur het officiële startsein geven. Voordat de leerlingen vertrekken is er eerst nog een laatste keuring door een fietsenmaker of de fiets wel aan de eisen van een dagfiets voldoet.

Het Praktisch Verkeersexamen verdient het om serieus genomen te worden. Voor veel leerlingen is het een belangrijk examen. Daarnaast geeft het examen een stimulans aan praktische en theoretische verkeerseducatie op school en verkeersopvoeding thuis. Het is een goed moment om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Voor de leerlingen die het deze dag niet halen of ziek zijn, is er de mogelijkheid om op 7 juni a.s. aan het herexamen mee te doen.

Het Praktisch Verkeersexamen wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Drenthe en Gemeente Assen.

Tiplijn