ProRail doet meer tijdens treinloos-weekend in Assen (Video)

ProRail doet meer tijdens treinloos-weekend in Assen (Video)

Dag drie van het treinloos-weekend is voorbij en het werk vordert snel.

Er wordt hard gewerkt door ProRail en de vele onderaannemers rond het spoor in Assen en omgeving. Zo is de tijdelijke loopbrug gedemonteerd, zijn er de laatste dakpanelen geplaatst, wordt er hard gewerkt aan de afbouw van het station en de perrons, zijn de watergoten langs het spoor aangelegd en wordt de oude voetgangersopgang bij Vredeveldsefietstunnel gesloopt.

Glasvezelnetwerk Ook werkt ProRail aan de regelstation in het nieuwe stationsgebouw waar kabels en het glasvezelnetwerk samenkomen om het gehele spoorwegtraject te beveiligen en te verbinden. Het installatiebedrijf de Groot uit Emmen is al weken bezig met de voorbereiding, de afbouw vindt dit weekend plaats. Naast de spoorlijn ligt een groot netwerk aan kabels en die zijn de afgelopen jaar volledig vernieuwd en klaar gemaakt voor de toekomst.

Hoogspanningsnetwerk
De afgelopen maanden zijn er twee nieuwe voedingskabels aangelegd voor ProRail. Dit is gedaan vanuit het schakelstation in Zeijerveen, langs de Europaweg-West en Europaweg-Noord. Dit netwerk is door de BAM aangelegd en zorgt voor voldoende extra spanning bij de periode dat er meer treinen gaan rijden tussen Assen en Groningen.

Tunnelbouw Groningen mislukt
Ook rond het station en spoor bij de zuidelijke ringweg in Groningen was veel werk gepland. Maar de plaatsing van De Helperzoomtunnel is gestopt omdat de glijbaan waarover het tunneldeel zal worden verplaatst, verzakte. Daardoor was de verdere doorgaang onverantwoordelijk. Het heien van de damwanden bij de spoorbaan gaat wel door.

Zie voor meer informatie: www.prorail.nl/projecten/stationsomgeving-assen

Tekst: Henk Smit

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Henk Smit
Tiplijn