Een inspecteur van ProRail kon vrijdag vertellen dat het dak van het station in Assen klaar is.

Best trots was de inspecteur die vrijdagmiddag in opdracht van ProRail het dak controleerde. Hij vertelde dat het project geslaagd is. Het station in Assen is niet groot of speciaal maar heeft wel een uniek dak. Niet zo groot als Utrecht of Rotterdam, maar van hout met een unieke glazen dak. De laatste 36 uur is er hard gewerkt en alle balken zitten nu op hun plaats. Ook de houten afdekkeing is nu geplaatst.

Het werk was uniek omdat het laatste stukje bouwwerk alleen gedaan kon worden als er geen treinen rijden, werken boven hoogspanningsleidingen is niet toegestaan. Tijdens de vorige treinvrije-periode lukte de klus niet maar vrijdagmiddag konden de bouwvakkers tevreden zijn. Natuurlijk moet er nog veel afgewerkt worden. Zo moet er nog een bitumen afwerkingslaag er op, balken en goten moeten worden aangelegd maar dit kan deze dagen gerust doorgaan met de treinen er onderdoor. Aannemer Hegeman heeft het station nog niet klaar, wel zijn de basisvoorzieningen gereed en kan er vanaf zondag gebruik worden gemaakt van de onderdoorgang en zal de Huiskamer klaar zijn. Het linker deel van het stationscomplex moet nog afgewerkt worden. De straat-, tegel- en metselwerkzaamheden zullen deze weken volgen.

Zie voor meer informatie: www.prorail.nl/projecten/stationsomgeving-assen

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn