Lof en bewondering door commissaris van de Koning bij ruilwinkel Assen

Lof en bewondering door commissaris van de Koning bij ruilwinkel Assen

Een uniek werkbezoek door de Commissaris van de Koning van Drenthe Jetta Klijnsma bij Stichting Wij ruilen en geven weg. Klijnsma kwam woensdag bij de stichting op bezoek.

Wat waren de vrijwilligers van Ruilwinkel van Stichting Wij ruilen en geven weg gespannen toen de commissaris er om 5 over twee nog niet was. Alles was goed voorbereid en dolblij waren de vrijwilligers dat juist zij een werkbezoek van de commissaris kregen.

Leuk werkbezoek
Even na 14:00 uur kwam de grote Audi aanrijden en konden ze Jetta Klijnnsma ontvangen. Natuurlijk was zij dol enthousiast en gaf iedere vrijwilliger een hand en toonde veel interesse in hun werk. Maar al snel kon zij aanschuiven aan de belangrijke koffietafel en kon ze genieten van een lekker bakje thee. Antje Rhijnsburger haar grote team van vrijwilligers konden haar uitleggen voor wie en vooral hoe zij omgaan met de groep mensen die het net even nodig hebben om geholpen te worden door dit team van Vrijwilligers.

Haarfijn werd er uitgelegd wie de doelgroep is, wat ze allemaal doen en wat de wensen zijn voor de toekomst. Stom verbaast waren ze, toen Jetta Klijnnsma het team tips gaf hoe het verder moet en welke wegen er nodig zijn om bepaalde zaken te bereiken.

Dit mag niet stoppen
Het bestuur en de vrijwilligers waren diep onder de indruk van haar verhaal en feedback en het gewoon zijn van de commissaris. Ja zei de commissaris, Ik heb veel geluk gehad met mijn ouders, vrienden en scholen die ik heb gevolgd. Maar niet een ieder met een beperking krijg die kans, vooral al die jongeren die net buiten de boot vallen bij vele hulp- en steunorganisaties. Klijnsma had veel bewondering voor de verhalen en gaf een compliment aan het bestuur van de stichting hoe die verder willen samenwerken in Assen en ze zag zeker kansen voor de toekomst. Zij hoopt dat het nieuwe Asser college spoedig ook eens een werkbezoek op de unieke locatie van de stichting gaat brengen.

Antje Rhijnsburger: ,,Bij de auto pakte zij mijn hand en zei: Antje je moet mij één ding beloven, dit mag niet stoppen. Deze belofte heb ik gedaan en vol trots kon het team dit compliment delen onder elkaar.

Zie ook: www.facebook.com/groups/wij.ruilen.en.gevenweg

_auto_generated_thumb_ Henk Smit
Tiplijn