Groot materiaal bij afbouw station Assen

Groot materiaal bij afbouw station Assen

Aannemer Hegeman en ProRail zetten maximaal in om de werkzaamheden dit weekend rond het station in Assen klaar te krijgen.

Naast de bouwvakkers, machinisten, grondwerkers en installateurs, komt er veel personeel bij de afbouw van het station in Assen kijken en werken. Er wordt drie dagen dag en nacht doorgewerkt. Ploegendiensten zijn ingericht en een ieder weet wanneer hij nodig is tijdens dit laatste werkweekend met een treinvrij station.

Aanvoeren materiaal.
De afgelopen tijd is er extra materieel aangevoerd. Woensdagavond stonden twee zware kranen van Wagenborgen klaar voor de hijsklus van de dak elementen. Ook zijn er verreikers die via het spoor ondersteunen bij de montagewerkzaamheden. Straatmakers en installateurs werken op de perrons door en zorgen dat het tijdelijke hekwerk weggehaald wordt. Zondagmorgen gaat het station open voor treinpassagiers vanuit het zuiden.

De onderdoorgang vanuit Assen-Oost en het centrum is klaar. De oude toegang bij de Vredeveldtunnel is dicht en reeds gesloopt. Tientallen zakken met zand staan langs het spoor om straks gebruikt te kunnen worden.

Demontage oude loopbrug
ProRail liet de tijdelijke loopbrug bij het tijdelijke station vandaag demonteren. Deze wordt naar het station in Meppel verplaatst. Dit demontagewerk heeft vandaag plaatsgevonden.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn