Zonnige voorjaarsmarkt voorterrein WZA

Zonnige voorjaarsmarkt voorterrein WZA

Het plein voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) veranderde dinsdag weer in een fleurige bloemenzee.

De Stichting Vrienden van het WZA organiseerde haar jaarlijkse voorjaarsmarkt met veel bloemen en boeken, maar ook veel andere kramen met leuke artikelen. Op het voorterrein van het WZA waren weer veel kwaliteitsperkplanten te koop. De Vrienden zorgden voor een veelzijdige verzameling zomerbloeiers, zoals (Oostenrijkse) geranium, petunia, salvia, verbena, vlijtigliesje en nog vele andere soorten. Allemaal snelle groeiers en langdurige bloeiers.

Verreweg de grootste deel van de opbrengst van de markt is voor de kas van de Stichting Vrienden van het WZA. Hiervan betalen de Vrienden voor patiënten en bezoekers allerlei extra s, waarvoor het ziekenhuisbudget ontoereikend is. Zo hebben zij de afgelopen twintig jaren al veel voorzieningen mogelijk gemaakt, waaronder de inrichting van enkele familiekamers, een Stilteruimte en een communicatie-app voor IC-patiënten die aan de beademing liggen.

Zie ook: vriendenvanhet.wza.nl

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn