Asser bewoners in gesprek over concept bestuursakkoord

Asser bewoners in gesprek over concept bestuursakkoord

Open praten over het concept bestuursakkoord in de Bonte Wever met de bewoners van Assen, dit is de nieuwe weg die het college en de gemeenteraad in Assen wil en doet.

Maandag en dinsdagavond konden alle bewoners van Assen en vertegenwoordigers van organisaties in gesprek komen met raadsleden en toekomstige wethouders van de gemeente Assen. Overleg met bewoners zal centraal staan in de toekomstige werkwijze in Assen, bewoners zijn steeds meer betrokken bij bepaalde items en multimedia geeft hen ook de mogelijkheid om snel te communiceren. Het conceptplan voor de toekomstige bestuursakkoord was klaar en een ieder kon komen spiegelen over de punten.

Lappen tekst en posters
De huidige gekozen raadsleden deden positief mee en bewoners konden over verschillende items komen praten en hun advies of opmerkingen plaatsen. Deze werden genoteerd en zullen de aankomende periode nog verwerkt gaan worden als dit nodig is. De huidige partijen die het college willen vormen waren aanwezig.

De raadsleden zijn tevreden over de opkomst de input die de bewoners gaven.

Geef uw mening over het concept bestuursakkoord
De vier partijen die met elkaar in gesprek zijn om een nieuw college te vormen, ChristenUnie, Stadspartij PLOP, GroenLinks en VVD, zijn er in hoofdlijnen uit. De conceptteksten voor het bestuursakkoord zijn klaar. In het akkoord staan de maatschappelijke opgaven voor de komende jaren en de beoogde aanpak beschreven.

De volledige tekst leest u hier: Concept bestuursakkoord (139 kB) PDF.

Uniek meepraten gaat de toekomst in
Alle input, zowel de reacties via internet als de reacties op 7 en 8 mei, wordt betrokken bij het maken van de definitieve teksten voor zover het gaat over de hoofdlijnen. Alle reacties worden verzameld en beschikbaar gesteld voor alle raadsleden, zodat de raadsleden volgende week donderdag aan de orde kunnen stellen aan de gemeenteraad.

Heeft u aanvullingen of suggesties op de hoofdlijnen die u leest in het bestuursakkoord? Dan kunt u deze hieronder kwijt of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle reacties die al gegeven zijn, leest u op: Reacties bestuursakkoord

Tiplijn