Lezing Gerdien Breimer met Patat & Pavlov. Leven met alzheimer

Lezing Gerdien Breimer met Patat & Pavlov. Leven met alzheimer

Op donderdagavond 24 mei geeft Gerdien Breimer bij Van der Velde Boeken van 19.30 tot 22.00 uur een lezing over haar recent verschenen boek Patat & Pavlov. Leven met alzheimer.

Gerdiens moeder Roelien (1924) heeft alzheimer. Sinds maart 2015 woont Roelien op een gesloten psychogeriatrische afdeling. De moeder-dochterband was nooit heel hecht en warm. De ziekte van Alzheimer heeft daar verandering in gebracht. Het heeft de afstand tussen hen verkleind en daar is Gerdien blij mee.

Belevenissen en ervaringen op de gesloten afdeling: aan tafel bij Roelien
In haar boek Patat & Pavlov neemt Gerdien je mee in het leven van haar dementerende moeder. Terwijl je leest, krijg je het gevoel dat je in de huiskamer zit bij Gerdien, haar moeder Roelien en de overige bewoners van De Beuk. Je koekje is net op.

Ervaar Gerdiens omgang met haar moeder
Je hoort hoe Gerdien aansluit en meebeweegt met haar moeder. Je maakt mee hoe ze zich inspant om haar moeder niet te corrigeren als ze fouten maakt. Je ziet hoe ze contact met haar moeder maakt, mentaal en fysiek. Je beleeft het plezier dat ze samen hebben met ze mee en schiet er zelfs van in de lach. Soms is Gerdiens moeder verdrietig of zelfs boos. Je ervaart hoe ze van Gerdien de ruimte krijgt om ook die gevoelens te beleven, waardoor ze wegebben.

Patat & Pavlov is liefdevol en integer geschreven.

Gerdien Breimer
Gerdien Breimer (1961) is van oorsprong maatschappelijk werker. Van haar moeder kreeg Gerdien haar liefde voor taal mee. De afgelopen jaren schreef ze over wat haar opvalt en raakt tijdens haar bezoeken aan haar moeder op de gesloten afdeling. Als Breimschrijft publiceerde ze haar verhalen op social media. De vele reacties hierop leidden tot haar eerste boek: Patat & Pavlov.

(Lezing // Boekverkoop // Datum: donderdag 24 mei // Tijdstip: 19.30 uur - 22.00 uur// Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree : ¬ 5,- (inclusief consumptie) // Aanmelden gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0592-317519)

Tiplijn