Streetball Masters verovert Assen

Streetball Masters verovert Assen

Assen staat zondag 17 juni in het teken van Streetball Masters, de populaire 3x3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond. Die dag vindt bij De Bonte Wever één van de twaalf voorronden plaats.

De organisatie is in handen van basketbalvereniging Assist en De Bonte Wever in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond.

3x3 basketball is een snelle, toegankelijke vorm van het traditionele 5 tegen 5 basketball die ook internationaal in opkomst is en flink groeit. Zo heeft FIBA, de internationale overkoepelende organisatie van basketball federaties, de ambitie uitgesproken om van 3x3 basketball een officiële Olympische sport te maken.

Streetball Masters is een tour door Nederland, waarbij behalve een 3x3 toernooi in verschillende leeftijdscategorieën ook deelgenomen kan worden aan side events zoals een Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest. Finalisten van de voorronden plaatsen zich automatisch voor de landelijke finale, waar wordt gestreden om de titel Nederlands Kampioen 3x3 basketball . Tevens zijn er mooie prijzen te winnen. Alle winnaars winnen namelijk tickets + verblijf naar een 3x3 toernooi in het buitenland!

Meedoen?
Mannen en vrouwen, jong en oud, valide en invalide kunnen deelnemen aan Streetball Masters Assen. Er kan ook deelgenomen worden aan de Dunk Contest(outdoor) en de Shooting Challenge. In alle categorieën wordt natuurlijk gestreden om de eer van Assen en een plaats in de finale, maar zijn ook mooie prijzen te verdienen. Een team bestaat uit 3 of 4 spelers en de inschrijfkosten zijn ¬ 40,- per team. Iedere deelnemer krijgt een Streetball Masters T-shirt als aandenken.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.streetballmasters.nl.

Tiplijn