Lezing in De Bonte Wever door Hidde Siers over medicinale cannabis

Lezing in De Bonte Wever door Hidde Siers over medicinale cannabis

Vanaf 18 april zal Hidde Siers met zijn lezing Medicinale cannabis; van wetenschap naar de praktijk  20 landelijke theaters aandoen. Op 26 mei staat Siers in De Bonte Wever.

Naar zijn mening wordt de discussie over medicinale cannabis in Nederland nog te veel in de wonder-olie -hoek gevoerd. De afgelopen 50 jaar zijn er tienduizenden onderzoeken gedaan naar de werking van medicinale cannabis. Hieruit kwamen vaak baanbrekende resultaten.

Helaas is de kennis hierover, zowel in de medische wereld als in het politieke debat, vaak ver te zoeken. Dit heeft tot gevolg dat een grote groep patiënten het vertrouwen verliest in zowel politiek als medici.

Door deze situatie weten patiënten vaak niet waar zij moeten beginnen in hun eigen zoektocht naar medicinale cannabis. Na het bijwonen van deze lezing zal duidelijk zijn waarom het onderzoek naar medicinale cannabis zo veel hoop geeft voor de toekomst en wat patiënten op dit moment al aan die kennis hebben.

Hidde Siers wil met zijn lezing zowel patiënten, medici en politici een goede voorlichting geven over het veilig zelf maken en gebruiken van medicinale cannabis. Hij zal dit onderbouwen met een grote hoeveelheid aan wetenschappelijke onderzoeken.

Over Hidde Siers
Na het afronden van zijn middelbare school wist Hidde Siers (32) een ding zeker; hij wilde mensen helpen. Op advies van zijn decaan besloot hij daarom te solliciteren bij de Nederlandse Politie. Na het afronden van de politieacademie kwam hij er al snel achter dat dit voor hem niet de plek was om mensen te helpen.

Hij besloot daarom ontslag te nemen en vervolgens startte hij de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening in Nijmegen. Tijdens het eerste jaar verdiepte hij zich steeds meer in de werking van medicinale cannabis. In 2010 kon hij daardoor aan de slag bij Plantarium te Nijmegen. Plantarium is op dit moment de enige legale cannabis-growshop van Nederland.

In de afgelopen jaren deed hij kennis op door een enorme hoeveelheid wetenschappelijke onderzoeken uit te werken. Daarnaast haalt hij veel informatie uit het contact met honderden patiënten die klant zij bij Plantarium.

Naast de kennis die hij krijgt via zelfonderzoek en contact met patiënten heeft hij ook veelvuldig contact met internationale, toonaangevende, onderzoekers op het gebied van medicinale cannabis. Om dit contact goed te onderhouden en steeds op de hoogte te zijn van de nieuwste onderzoeksresultaten vliegt hij met regelmaat de wereld over om in gesprek te gaan met de wetenschappers die de onderzoeken doen waar hij over verteld.

Volledige agenda en kaartverkoop: shop.ticketflow.nl/medicinaal

Tiplijn