In beeld: Autocross in Bovensmilde tijdens Oalerwets Feesie

In beeld: Autocross in Bovensmilde tijdens Oalerwets Feesie

Dit weekend stond in de regio Smilde volledig in het teken van Oalerwets Feesie. Na twintig jaar was zaterdag de autocross terug in het dorp.

Nadat er twintig jaar geen officiële autocross in de regio Smilde heeft plaatsgevonden is de organisatie van Oalerwets Feesie erin geslaagd weer een autocross op de Smilde te organiseren. In samenwerking met AutoSport Noord, de ASN, werd de autocross georganiseerd. Een mooie aanvulling op de reeds bestaande kalender van de autocross vanwege het vroege tijdstip in het seizoen.  Aldus secretaris Harm Tingen van de ASN.

Traditioneel werd er bij de eerste race van het seizoen de kans geboden aan junioren om een officieel examen af te leggen om een rijderlicentie te behalen.

Ruim honderd deelnemers deden zaterdag mee aan de race. Er waren negen verschillende klassen waaronder een junior, sprinter, kever, dames en regio klasse. De baan had een lengte van tenminste 450 meter en was niet een standaard ovale schaatsbaanvorm maar het leek meer op een peervormig model. Door de baan op deze manier te ontwerpen ontstond er meer diversiteit in het racen waarbij de combinatie van zowel de scherpere als flauwere bochten voor afwisseling, spanning en sportieve strijd zorgden.

Zie ook: www.roda-fotografie.nl

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_Roelof Daalmeijer
Tiplijn