Koninklijke onderscheiding voor Ton van der Meer

Koninklijke onderscheiding voor Ton van der Meer

Vandaag kreeg Ton van der Meer een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Loco-burgemeester Albert Smit heeft de heer van der Meer de versierselen opgespeld behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De plechtigheid vond plaats in Pastoraal Centrum De Duif op het terrein van Vanboeijen (Park Diepstroeten).

De heer van der Meer (66) heeft vanaf 2001 diverse vrijwilligersfuncties bekleed bij Vanboeijen, instelling voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Eerst als lid van de Regionale Verwantenraad, later als bestuurslid van de Centrale Verwantenraad Daarbij heeft hij een voorname bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van de medezeggenschap binnen Vanboeijen. Daarnaast heeft hij zich ingezet om het samenspel tussen cliënt, familie en begeleiding verder vorm te geven. Ook was de heer van der Meer voorzitter van de wandelvereniging van Vanboeijen en zette hij zich daarnaast in voor het behoud van de spelbibliotheek.

De heer van der Meer kreeg de onderscheiding uitgereikt vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving en de wijze waarop hij in dat kader anderen heeft gestimuleerd. 

Tiplijn