Sunday Evening Blues Jam met Lars Müller

Sunday Evening Blues Jam met Lars Müller

Op zondagavond 29 april vindt er weer een Sunday Evening Blues Jam plaats in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen.

Uitbater Jan Vegelien van Cafe de Dependance organiseert eens in de maand in samenwerking met de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat. Voor deze sessie is de veelzijdige zanger gitarist Lars Müller uitgenodigd. Müller, die zijn opleiding genood aan het Conservatorium in Enschede deed naast zijn studie ruime ervaring op in bands als the Blues Authority en de Ruud Weber Band.

Met beide bands werden cd s uitgebracht. Tegenwoordig tourt hij zijn eigen trio Blue Brew door het hele land en geeft geeft gitaarlessen in de spaarzame vrije uren. Als eerste inspiratie bron noemt hij Jerry Lee Lewis, maar na het zien van een concert van Chuck Berry op tv was zijn liefde voor de gitaar al op zeer jonge leeftijd gevormd. Heden ten dage mixt Lars Müller met het grootste gemak de gitaarstijlen van oude meesters als Albert, Freddie en BB King met het moderne werk van Larry Carlton en Robben Ford tot een eigen geluid.

Deze ervaren, maar nog steeds enthousiaste bluesmuzikant zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor een avond groovende blues. Aanvang 19.00 uur.

Tiplijn