DNK en Drents Museum organiseren In Iraanse sferen

DNK en Drents Museum organiseren In Iraanse sferen

Woensdagavond 25 april organiseert DNK in samenwerking met het Drents Museum In Iraanse sferen , een bijzonder avondvullend programma in De Nieuwe Kolk.

Er is een Iraans buffet waaraan Iraanse bewoners van het AZC in Assen meewerken, een presentatie over de tentoonstelling Iran  Bakermat van de beschaving  in het Drents Museum en hoofdmoot is de voorstelling Samenloop van Omstandigheden  van Saman Amini in het theater van DNK.

Op woensdagavond 25 april organiseren DNK en het Drents Museum In Iraanse sferen , een kleurrijke Iraanse avond met bijzonder buffet in het theater van DNK. Als opwarmertje is er een presentatie over de grote tentoonstelling Iran  Bakermat van de beschaving  die vanaf 17 juni in het Drents Museum te zien is. Hoofdmoot van de avond is de voorstelling Samenloop van Omstandigheden  van de Nederlands Iraanse theatermaker, muzikant en performer Saman Amini. Amini zingt, speelt, en vertelt over zijn leven, zijn moeder, vader, de liefde en alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat.

Voorafgaand aan het avondprogramma is er een bijzonder Iraans buffet. Zes Iraanse bewoners van het Asielzoekerscentrum in Assen werken mee aan dit buffet en zullen tijdens het programma zelf aanwezig zijn. DNK en het Drents Museum nodigen daarnaast alle Iraanse bewoners van het AZC uit om de avond bij te wonen. Het doel van de Iraanse avond is om de bezoekers in aanloop naar de tentoonstelling in Iraanse sferen onder te dompelen en te stimuleren om ook activiteiten te ontwikkelen die in het teken staan van de Iraanse cultuur en geschiedenis.

Tiplijn