Alpaca-show bij Sunrise Stables in Assen (Video)

Alpaca-show bij Sunrise Stables in Assen (Video)

Zondag was de jaarlijks internationale Alpacashow in Assen.

Ruim 150 alpacas waren te zien op de internale show in Assen. Velen uit Nederland, maar ook uit omliggende landen waren er dieren ingebracht.

De alpaca is lid van de familie Camelidae (kameelachtigen). Deze komen voor in de oude wereld (Afrika en Azië) en de nieuwe wereld (Zuid-Amerika). De kameelachtigen uit de oude wereld zijn de kameel en dromedaris. De groep uit de nieuwe wereld bestaat uit vier soorten dieren: de lama, de alpaca, de vicuña en de guanaco. Of met hun Latijnse namen: Lama glama, Vicugna pacos, Vicugna vicugna en Lama guanicoe. Opvallend: pas in 2001 is de alpaca taxonomisch verwant gesteld aan de vicuña in plaats van aan de lama!

Over het algemeen worden de lama en alpaca het meest met elkaar verward. Alpacas hebben een veel zachtaardiger karakter dan lamas. Let dus op dat u niet een lama koopt of een alpaca met veel lamabloed. Er zijn twee belangrijke verschillen waaraan u aan het uiterlijk ziet of u met een alpaca of lama te maken heeft: de oren en de vacht.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn