Studenten organiseren voetbaltoernooi voor vluchtelingen in Assen

Studenten organiseren voetbaltoernooi voor vluchtelingen in Assen

Op donderdag 19 april wordt voor de tweede keer het ISK voetbaltoernooi in Assen gehouden. Patrick Bos en Kim Boer Rookhuizen, studenten Sport en Bewegen van het Alfa-college in Assen hebben dit toernooi voor Noord-Nederland georganiseerd.

Het is hartstikke leerzaam én leuk om dit voetbaltoernooi te organiseren, want het is een bijzondere doelgroep, , vindt Patrick Bos die nog niet eerder met ISK-leerlingen, waarvan de meerderheid vluchteling is, heeft gewerkt.

Hogere opkomst
Het voetbaltoernooi werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en de opkomst was met 120 ISK-leerlingen een stuk lager dan de editie van 2018. Patrick weet wat hiervoor de reden is. In 2017 werd het ISK voetbaltoernooi als een soort test gehouden om te kijken hoeveel ISK-scholen mee wilden doen. Dit jaar hebben we alle ISK-scholen in Noord-Nederland gemaild en ze reageerden allemaal enthousiast .

Internationale Schakelklas
Voor kinderen van 12 tot 18 jaar die uit het buitenland komen en de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen is er de Internationale Schakelklas (ISK). Het doel van deze klas is om ervoor te zorgen dat leerlingen uiteindelijk Nederlandstalig onderwijs kunnen gaan volgen.

Categorieën
De 450 deelnemers van het ISK voetbaltoernooi bestaan uit jongens en meiden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Deze groep bestaat dit jaar uit 41 teams verdeeld over drie categorieën; twee poules voor de jongens en één poule voor de meiden. Patrick vindt het gezellig als er publiek bij dit toernooi komt kijken, maar geeft aan dat het absoluut niet het belangrijkste voor hem is. Het gaat er om dat de ISK-leerlingen een leuke dag hebben. Daar steken Kim en ik onze energie in .

Waar en wanneer
Het toernooi vindt op 19 april plaats van 10:00 tot 14:30 uur op het sportcomplex van Asser Boys aan de Lonerstraat 100-A in Assen.

Tiplijn