Fototentoonstelling De Drentse Droom op de Brink in Assen

Fototentoonstelling De Drentse Droom op de Brink in Assen

Op donderdag 19 april, om 16:00 uur, openen Corinne Rodenburg, directeur van het Drents Archief en Ellen ter Hofstede, hoofd publiek van het Drents Museum, de tentoonstelling De Drentse Droom op de Brink in Assen.

De decennia na de Tweede Wereldoorlog waren een periode van wederopbouw en optimisme. Een periode waarin de Amerikaanse droom  geïmporteerd werd en daarmee ook deels de Drentse droom  werd. Het was een periode van schaalvergroting en mechanisatie in de landbouw, van uitbreiding van industrie, van jaknikkers en de komst van supermarkten en televisie. Het was echter ook de periode waarin de keerzijde van deze droom steeds meer zichtbaar werd. Er werd geprotesteerd, ook in Drenthe. Begin jaren 60 door de vrije boeren  tegen de bemoeienissen van het Landbouwschap of een anoniem protest tegen de bomenkap uit 1971. Deze kleine tentoonstelling geeft daar een prachtig inzicht in.

In het kader van de tentoonstelling The American Dream van het Drents Museum en de Kunsthalle Emden organiseren de partners van het Cultureel Hart een breed randprogramma onder de noemer Assen, City of Dreams. Het Drents Archief geeft met een selectie foto s een eigen invulling aan de Drentse droom .

Programma:
16:00 ontvangst met een hapje, een drankje en vrolijke muziek
16:30 opening door Corinne Rodenburg, directeur Drents Archief en Ellen ter Hofstede, hoofd publiek Drents Museum
18:00 einde programma

De tentoonstelling De Drentse Droom reist sinds februari langs een aantal bibliotheken in Drenthe en krijgt nu ook een tijdelijke plaats op één van de mooiste plekjes van Assen, in de voortuin van zowel het Drents Archief als het Drents Museum: De Brink. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 mei 2018.

Het Cultureel Hart Assen is een samenwerkingsverband tussen DNK, Drents Archief, Drents Museum, ICO, Garage TDI, Podium Zuidhage, VVV/Dit is Assen, MKB, horeca en de gemeente Assen.

Het Drents Archief brengt erfgoed dichterbij mensen, laat ze met andere ogen naar hun omgeving kijken en maakt ze bewust van de eigen sporen in het verleden.

Tiplijn