Vocalin geeft concert in Jozefkerk in Assen

Vocalin geeft concert in Jozefkerk in Assen

Op vrijdag 20 april, om 20.15 uur treedt Vocalin Drenthe op in de Jozefkerk in Assen, samen met de sopraan Varvara Tishina en kunstschilder Geert Oldenbeuving.

Op het programma staan het Requiem van John Rutter en Psalm 42 en Hear My Prayer van Mendelssohn. Het geheel staat onder leiding van dirigent Roelof Bosma.

Kunstschilder
Het bijzondere bij dit concert is dat kunstschilder Geert Oldenbeuving uit Hoogeveen zijn muziekbeleving vastlegt op het doek. Deze verbinding tussen Vocalin Drenthe en schilderkunst is echt nieuw. De kunstenaar is in de wijde omtrek de enige kunstenaar die schildert op muziek tijdens een concert.

Programma
Op het programma staan het Requiem van Rutter en Psalm 42 en Hear my prayer van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809  1847). De Engelse componist, organist en koordirigent John Rutter (1945) is vooral bekend van zijn kerkmuziek. Zijn muziek is geliefd bij koren.

Veelzijdige sopraan
Sopraan Varvara Tishina treedt op als soliste. Ze werd geboren in Novgorod, Rusland, en begon al op vierjarige leeftijd met viool- en piano spelen. Tijdens deze studie begon zij ook met zingen. In 2013 besloot zij zich geheel toe te leggen op haar carrière als sopraansolist. Zij studeerde zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Veelzijdigheid is het kenmerk van Varvara Tishina. De laatste jaren was zijn betrokken bij uitvoeringen van de Mattheus Passion van Bach tot het werk van Olivier Greif, Will Todd, Frangis Ali-Zadeh en Djuro Zivkovic.

De muzikale begeleiding van de concerten is in handen van Ensemble Conservatoire.

Het concert in de Jozefkerk in Assen vindt plaats op 20 april. Op 21 april is er een optreden in de Goede Herderkerk in Emmen.

Kaartverkoop
Reserveren via www.vocalindrenthe.nl

Tiplijn