Drentse studenten raceteams van start tijdens het NK Waterstofracen

Drentse studenten raceteams van start tijdens het NK Waterstofracen

Drie teams van het Drenthe College doen op vrijdag 13 april mee aan het NK H2AC in de TT Hall in Assen. De teams gaan de strijd aan met radiografische waterstofauto s, de winnaar plaatst zich voor het WK 2018 in Duitsland.

Eén van de raceteams is het H2RC-racing bestaande uit studenten Robin, Wesley, Tony, Levi en Judith. Momenteel is het team druk aan het trainen voor de competitie. Het doel van de H2AC-race is om zoveel mogelijk kilometers op waterstof af te leggen, met zo weinig mogelijk verbruik. Hoewel de studenten met schaalmodellen werken, is de techniek vergelijkbaar met die in echte waterstofauto s.

Levi van H2RC-racing gelooft dat waterstoftechniek de toekomst is voor milieuvriendelijke auto s. Daarom doen we ook mee aan deze race. Dit is een leuke manier om meer te leren over waterstoftechniek en een toepassing daarvan te laten zien. We weten nu veel meer over waterstofauto s en hebben de voordelen van waterstof vergeleken met andere brandstoffen. 

Ieder team heeft zijn eigen sponsoren moeten werven. H2RC-racing team heeft de stoute schoenen aangetrokken en is de bankhal binnengelopen van Rabobank Assen en Noord-Drenthe. En met succes, Rabobank vindt talentontwikkeling en duurzaamheid in de Drenthe erg belangrijk en stimuleert dit graag.

De wedstrijd is gratis toegankelijk voor publiek en begint vrijdag 13 april om 11.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur). De TT Hall is gevestigd aan De Haar 11 in Assen.

Tiplijn