WK Superbike: het evenement van heel dichtbij beleven

WK Superbike: het evenement van heel dichtbij beleven

Nog ruim twee weken en dan begint in Assen op het TT Circuit de WK Superbike. Vanmiddag werd er in de Legends Club een persconferentie gegeven.

Ook dit jaar wordt er weer veel uit de kast gehaald om het evenement tot een succes te maken. Zo kunnen de bezoekers tussen de paddock en de tribunes vrij bewegen.

Het TT Circuit heeft met Dorna ook dit jaar weer een fanzone gecreëerd. Daar staan onder andere tientallen interessante en klassieke motoren opgesteld, staan er showbikes van coureurs en staat er vanuit de fanzone gratis een pit-walk geprogrammeerd. Iedereen met een toegangskaartje kan zonder extra kosten een kijkje nemen bij de teams in de pitstraat. Dit jaar zullen de huldigingen voor het eerst in de fanzone plaatsvinden.

Op zaterdag is de Superbikerace 1 en de race van de ADAC Junior Cup. Op zondag is race 2 van de Superbikes, de Supersport, de Stock 1000, de Supersport 300 en de tweede race van de ADAC Junior Cup.

Vanaf volgende week dinsdag rijdt er tot de racedag op 22 april een promotietruck door Nederland en een stukje van Duitsland.

Het Circuit hoopt tevens met het nieuwe initiatief van het Cultureel Jongeren Paspoort veel jongeren naar het circuit te kunnen krijgen.

Zie ook: www.wiemann.nl

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Gino Wiemann
Tiplijn