Zin-in-zondag met Albert van der Schoot

Zin-in-zondag met Albert van der Schoot

Zin-in-Zondag heeft voor 8 april, in het kader van de Maand van de Filosofie, Albert van der Schoot uitgenodigd. Hij noemt zichzelf soms musicosoof , een fraaie omschrijving voor iemand die zowel filosofie als muziekwetenschappen heeft gestudeerd.

Van der Schoot gaat in op het thema van de Maand van de Filosofie, Verbeelding aan de macht . Toen de verbeelding zich in de jaren 60 voornam aan de macht te komen, betrof dat voornemen vooral het maatschappelijke vlak. De samenleving, met de toen bestaande gezagsverhoudingen, werd als verstikkend en fantasieloos ervaren. De verbeelding moest zorg dragen voor een alternatief; ze moest iets aanwezig stellen, dat in het echt  niet bestond. Verbeelding en werkelijkheid stonden hier tegenover elkaar. Onze spreker ziet dat anders; de verbeelding biedt niet alleen een alternatief voor de werkelijkheid, maar is er zelfs een voorwaarde voor: zonder verbeelding geen werkelijkheid.

Na de voordracht van Albert van der Schoot is er ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. Dat kan ook nog ná de bijeenkomst, bij de Zin-in-Zondag after party in Café Lodewijk Napoleon, met luncharrangement, vanaf 12.30 uur.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Bron, Einthovenstraat 28. We beginnen om 11.00 uur en een half uur voor aanvang is de koffie klaar. Kees Richters zal het geheel weer muzikaal omlijsten en Tryanka Westra zal weer een gesproken column presenteren die aansluit bij het thema.

Wilt u meedoen met de lunch, dan dient u zich op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten bedragen ¬7,50 per persoon.

Tiplijn