Nieuwe gemeenteraad Assen geïnstalleerd (Video)

Nieuwe gemeenteraad Assen geïnstalleerd (Video)

Donderdagavond rond 19:00 uur was de inloop van de installatie van de nieuwe gemeenteraad van Assen voor de periode 2018-2022.

Alle 33 raadsleden waren aanwezig en ook diverse oudraadsleden van de vorige gemeenteraad kwamen kijken hoe het vanavond liep. De installatie ging per fractie en begon rond half acht. De burgemeester had wederom zijn tijdelijk nieuwe microfoon set op en kon zich vrij bewegen op het binnenterrein in de raadszaal. Negen fracties werden geinstalleerd, daarin zitten 33 raadsleden waarvan 21 nieuw waren.

Ieder raadsled kreeg een felicitatie met een bos bloemen en kwamen gezamelijk op de foto. Tot slot is er een groepsfoto gemaakt waarna de nieuwe raadsleden elkaar konden feliciteren en de felicitaties van familie, vrienden en collegas in ontvangst konden nemen.

Na een 45 minuten durende pauze is de raad verder gegaan met het formatiedebat, waar de wensen van iedere partij ter tafel werd gelegd. Onder andere werd besproken hoeveel wethouders er moeten komen en de andere belangrijke standpunten die nodig zijn voor de formateur die in opdracht van de ChristenUnie een formatie moet vormen.

Tiplijn