Kadetje Cultuur  Jacoba  bij Vanderveen

Kadetje Cultuur Jacoba  bij Vanderveen

Op vrijdag 13 april, de dag dat Assen bevrijd werd, van 12.00 tot 14.00 uur wordt de film Jacoba  vertoond in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Vooraf en in de pauze kan er gebruik worden gemaakt van het lunchbuffet.

De film wordt vertoond naar aanleiding van het leggen van nieuwe struikelstenen voor omgekomen verzetsstrijders in WOII op woensdag 4 april door Stichting Struikelstenen. Jacoba is een film uit 1989. Het is een persoonlijk docudrama van regisseur Joram ten Brink over de lotgevallen van zijn joodse familie, gebaseerd op documenten uit WO II. Het titelpersonage, Jacoba Omvlee, laat vier leden van de familie Ten Brink bij haar onderduiken. De familie schuilt tweeënhalf jaar op een zolder boven het winkeltje van Jacoba in Zuidbarge (Emmen).

Het Kadetje cultuur kost 14,50 inclusief filmvertoning en uitgebreid lunchbuffet. Opgave is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door langs te gaan bij het Kunstcafé op de hoogste etage.

Tiplijn