Kinderboerderij Pittelstee in Pittelo zoekt dringend vrijwilligers

Kinderboerderij Pittelstee in Pittelo zoekt dringend vrijwilligers

De kinderboerderij in Pittelo is dringend op zoek naar vrijwilligers. Zonder vrijwilligers draait de kinderboerderij niet en moet deze sluiten.

En dat zal doodzonde zijn. Wie wil zich aanmelden voor vrijwilliger? Het gaat om een ochtend of middag per maand.

Werkzaamheden
Heeft u een ochtend of middag in de maand vrij en vindt u het leuk om met dieren te werken geef u dan op want zonder vrijwilligers kan de boerderij niet bestaan. Voor de vrijwilligers zijn er veel taken zoals het voeren en verzorgen van de dieren; schoonmaken van de stallen en hokken en het schoonmaken van het terrein.

Om vrijwilliger te worden moet je minimaal 18 jaar zijn en zelfstandig kunnen werken. Dit laatste hoeft niet perse. Als je aangeeft dat je niet alleen kunt werken, dan houden zij daar met de planning rekening mee zodat je met een ander mee kunt draaien. Een aantal van de vrijwilligers doet een aantal diensten per maand. Dus niet alle weekeinden.

Doorzettingsvermogen
Er moet niet alleen bij mooi weer gevoerd worden, maar ook als het regent, koud is en soms wel 20Ú vriest. Kinderen mogen ook meehelpen met het voeren. Je kunt je dan melden bij de vrijwilliger van dienst. De vrijwilliger van dienst bepaalt dan wat jij mag doen. Als er teveel kinderen zijn, mag hij jou ook vragen om een andere keer terug te komen.

Om je op te geven als vrijwilliger of voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op pittelstee.nl/vrijwilligers

Kinderboerderij de Pittelstee
Kinderboerderij de Pittelstee is in 1997 opgericht in de wijk Pitteloo in Assen. Uit het wijkforum Pitteloo zijn zij begonnen als een groep vrijwilligers die graag een kinderboerderij in de wijk wilden. Zij werken dan ook uitsluitend met vrijwilligers. In 1997 zijn zij op kleine schaal begonnen, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een kinderboerderij met naam.

Kinderboerderij de Pittelstee ligt aan de Rijnstraat. In de hoek bij de Wethouder Bergerweg. Precies tegenover de sporthal. Het doel van de kinderboerderij is: mens en kleinere boerderijdieren dicht bij elkaar te brengen om zo kinderen (maar ook ouderen) te laten ervaren wat boerderijdieren zijn en hoe die leven. Zij zijn niet een kinderboerderij voor alleen de wijk Pitteloo, maar voor iedereen die het leuk vindt om een kinderboerderij te bezoeken.

Tiplijn