CS Vincent van Gogh viert feest en krijgt een nieuw jasje

CS Vincent van Gogh viert feest en krijgt een nieuw jasje

Op donderdag 29 maart vieren de medewerkers van de Christelijke Scholengemeenschap Vincent van Gogh dat de school 25 jaar de naam van de bekende schilder draagt. Dit is een mooie reden voor een feestje en ook meteen een goed moment om het nieuwe logo en de huisstijl te presenteren.

Het jubileumfeest wordt die dag vanaf 10.00 uur gevierd in de zaal Purple in de Bonte Wever. Na een welkomstwoord door de voorzitter van college van bestuur a.i. Kees Torreman, wordt het nieuwe logo, dat ontworpen is door het Asser Reclamebureau DRP, wereldkundig gemaakt. Het personeel wordt daarna getrakteerd op een spraakmakende voorstelling van trendwatcher des vaderlands Adjiedj Bakas.

Tijdens het middagprogramma doen de ruim 350 medewerkers mee aan een workshop. Zij hebben daarbij de keuze uit een zeer gevarieerd aanbod. Op de locatie Salland leidt een aantal collega s uiteenlopende workshops: van Moluks koken tot vogels spotten, van bierbrouwen tot een Fifa-toernooi en van yoga tot een escaperoom. In samenwerking met DNK en het Drents Museum kunnen collega s ook kiezen voor de film Loving Vincent of een bezoek aan The American Dream. Het avondprogramma vindt plaats in de Bonte Wever en belooft een spetterend feest te worden.

CS Vincent van Gogh biedt op de locaties Salland en Lariks in Assen en CSG Beilen onderwijs aan van vmbo tot gymnasium. De eerste aanzet voor de school werd al gedaan in 1895 en kent een lange geschiedenis in Assen. Na een aantal fusies in de jaren 90 van de vorige eeuw, zijn de verschillende scholen vanaf 1993 samen verder gegaan onder de naam CS Vincent van Gogh. In 2013 vond de laatste fusie plaats: CSG Beilen werd toen de derde locatie van de scholengemeenschap. Later dit schooljaar wordt er met de leerlingen een feestje gevierd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum.

Tiplijn