Asfalt in Overcingeltunnel bijna klaar (Video)

Asfalt in Overcingeltunnel bijna klaar (Video)

Over drie weken moet het project Overcingellaan voor BAM klaar zijn.

Na weken van voorbereiding is maandag in beide rijbanen van de Overcingeltunnel asfalt gelegd. Uniek was de speciale aanvoer van vrachtwagens met een achterlader, waardoor de achterbak van de vrachtwagens niet omhoog hoeven. Het asfalt liep via een transportband zo de asfaltverdeler in. Hiervoor was een specialistisch bedrijf uit Staphorst ingehuurd.

Maandagochtend rond 07:30 uur waren de asfalteerders begonnen met de onderlaag. Nadat beide banen rond 12:00 uur erin lagen, zijn ze begonnen met de aanleg van een klein stukje fietspad bovenop de tunnelbak. Dat stukje had ook twee basislagen nodig. De tweede asfaltlaag is in de middag aangelegd en vanmorgen wordt het werk afgemaakt. Een paar dagen voor 11 april zal de afwerklaag van vier centimeter worden aangelegd, waarna de witte strepen kunnen worden getrokken. Ook de fietspaden krijgen dan hun defintieve rode afwerklaag van vier centimeter.

Opening De opening van de Overcingeltunnel zal nog even duren, de gemeente heeft bepaald dat het werk van collega wegenbouwer Salland eerst klaar moet zijn. Salland wegenbouw gaat woensdag de eerste twee lagen op hun stukje overcingellaan asfalteren. Hierna zal het tweede deel van het traject worden aangepakt. Salland wegenbouw heeft nog enkele weken nodig voordat dit klaar is. Na de oplevering van dit werk kunnen ze voor de TT het gehele traject vrijgeven voor het doorgaand verkeer.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn