Theatervoorstelling in het gerechtsgebouw Assen

Theatervoorstelling in het gerechtsgebouw Assen

Op 6, 7 en 8 april speelt de voorstelling Justice in het Gerechtsgebouw van Assen. De voorstelling is het eerste deel van het tweeluik Straf en Recht  dat zich in de maanden april en mei afspeelt op bijzondere locaties in Drenthe.

De voorstelling Justice heeft als uitgangspunt de filmklassieker De Twaalf Gezworenen . De voorstelling zet ons rechtssysteem tegenover het Amerikaanse rechtssysteem. Ben je schuldig als je schuld bewezen is? Of ben je schuldig wanneer je de onschuld niet bewijzen kan? De voorstelling is een samenwerking met Het Cultureel Hart Assen in het kader van de expositie The American Dream.

Twaalf jongeren verschansen zich stiekem in het Assense Gerechtsgebouw. Een onschuldig spelletje rechtertje spelen  loopt uit op een grimmige confrontatie waarbij de scheidslijn tussen schuld en onschuld, goed en kwaad vervaagt. In uiteenlopende scènes verkennen de jongeren de wereld van de rechtspraak en de politiek en eindigt iedereen uiteindelijk in het verdachtenbankje. Of je nou Donald Trump, Donald Duck of gewoon Auke heet.

Bij de voorstelling Justice zijn extra activiteiten georganiseerd! Drie kwartier voor aanvang van de voorstelling is er een gratis inleiding over ons rechtssysteem en de totstandkoming van de voorstelling. De inleiding wordt gegeven door een rechter en een theatermaker van Garage TDI in de kleine zittingszaal. Hotel de Jonge serveert vooraf aan de voorstelling Het Gerecht , een speciale maaltijd geïnspireerd op de voorstelling.

Op 6, 10, 11, 12 en 13 mei speelt Brandstof het 2e deel van het tweeluik: Do you remember?, in het gevangenisdorp Veenhuizen. De expositie van het Nationaal Gevangenismuseum en waargebeurde verhalen tussen 1800 en nu vormen de inspiratiebronnen voor de voorstelling. Hoe is door de jaren heen onze kijk op het recht en de manier van straffen veranderd tot het systeem dat we nu hanteren? Ook bij deze voorstelling worden speciale activiteiten georganiseerd.

Tickets voor de voorstelling zijn te reserveren via garagetdi.nl. De inleiding bij Justice duurt 20 minuten en start een drie kwartier voor aanvang van de voorstelling. Bij de inleiding is beperkt plaats. Om zeker te zijn van een plekje kunt u reserveren via de site.

Aanvang voorstellingen:
6 april  20.30 uur
7 april  15.30 en 20.30 uur
8 april  15.30

Kosten:
T/m 18 jaar ¬7,-
Volwassenen ¬10,-

Tiplijn