Aanleg fietspad Europaweg in volgende fase

Aanleg fietspad Europaweg in volgende fase

Deze week is wegenbouwer Schagen begonnen met de aanleg van het betonnen fietspad langs de Europaweg-zuid in Assen.

Afgelopen weken was de aannemer bezig met de vooraanleg, verleggen van sloten en het creëren van aansluitingen op het huidige fietspaden net. Ook is een goede fundering in de vorm van een zandbed aangelegd. Deze dagen wordt het fietspad met een speciale betonlegmachine aangelegd. Hij lijkt op een asfaltverdeler maar is geheel aangepast voor beton.

De betonbaan is twintig centimeter dik en drie meter breed, het beton wordt aangeleverd met vrachtwagens en met een rupskraan van de gebroeders Kok in de verdeelmachine gelegd. Iedere schep is 1,2 kuub beton. Hierna vormt de machine het dek van twintig centimeter dik. Hierna neemt het team van Schagen de laatste hand aan het pad en wordt met een bezem een strepenpatroon aangebracht, ter voorkoming van gladheid.

Afwerking fietspad
Aankomende dagen wordt het betonpad nog in vierkante blokken van drie meter gezaagd, hiermee is het pad bestendig tegen weersinvloeden en voorkomt het dat het kan krimpen en uitzetten. Het pad is dan uiterst sterk voor het fietsverkeer en eventuele strooiwagens. Het pad is niet bestemd voor auto- en vrachtverkeer.

Schagen legt het fietspad vanaf de Haarweg tot de Witterstraat aan, waarbij een goede fietsverbinding aan de zuidkant van Assen tussen Assen-Oost en Assen-West ontstaat.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn