Leerlingen Lariks staan in finale Nationale Deutscholympiade

Leerlingen Lariks staan in finale Nationale Deutscholympiade

Op vrijdag 23 maart staan drie leerlingen van Lariks in de finale van de Nationale Deutscholympiade die plaatsvindt in het Goethe Institut in Amsterdam. Merlijn Brouwer (Gymnasium/tto), Koen Bordewijk (Gymnasium/tto) en Bente Gjaltema (VWO/tto) gaan dan de strijd aan met de beste leerlingen voor Duits uit heel Nederland.

Tijdens de finale in Amsterdam worden de deelnemers op het gebied van leesvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid (groepspresentatie) getoetst. De Deutscholympiade wordt door het Sectiebestuur Duits van de Vereniging voor Leraren in Levende Talen in samenwerking met de universitaire partners en het Goethe-Institut georganiseerd. Tijdens de talenwedstrijd wordt er gezocht naar de beste leerling Duits van Nederland.

In november 2017 deden de leerlingen al mee aan de voorronde van de National Deutscholympiade. Daar hebben ze zich ijzersterk geplaatst voor de grote finale van aanstaande vrijdag.

Docenten Anette Rutgers en Hannah Huizing begeleiden de leerlingen en zien de finale hoopvol tegemoet: De drie leerlingen hebben een groot talent voor de Duitse taal, zijn goed voorbereid en bovendien supergemotiveerd. We vinden het fijn om te zien dat leerlingen enthousiast met het vak Duits bezig zijn. Zeker in een regio als de onze, is het handig om de taal van onze oosterburen te beheersen. 

Tiplijn