Binnenstadsvereniging wordt MKB Retail Assen, voor een bruisende binnenstad

Binnenstadsvereniging wordt MKB Retail Assen, voor een bruisende binnenstad

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Binnenstadsvereniging MKB is vorig jaar november aangekondigd dat de vereniging zal transformeren van de oorspronkelijke koepelorganisatie naar een specifieke retailorganisatie.

Op deze manier worden de belangen van met name retailers beter behartigd. Daarnaast kunnen activiteiten beter en meer specifiek op de winkeliers in de binnenstad afgestemd worden. Op woensdag 7 maart jl. is deze transitie bekrachtigd en hebben de leden een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur bestaat uit: Herre van Goor (voorzitter), Mark van den Eng, Martin Speelman, Jitse Snoeijing, Deby Niezen, Nico Vanderveen en David Kremer.

Het is absoluut van belang dat bezoekers zich (weer) welkom voelen in de binnenstad , aldus Herre van Goor, kersverse voorzitter van MKB Retail. Het moet weer gaan bruisen in de binnenstad. Daarvoor hebben wij al mooie plannen klaarliggen. Om te beginnen is er aanstaand weekend het All-in the family  koopweekend, waarbij wij nauw samenwerken met de organisatie van de Lentestad (kinder)kermis op het Koopmansplein .

Ook is onlangs het binnenstadsakkoord Assen getekend, waarbij ondernemersclubs onder de vlag van de nieuwe stichting Vaart in Assen samenwerken aan een krachtige en aantrekkelijke binnenstad. In deze stichting zijn MKB Retail Assen, Koninklijke Horeca, Cultureel Hart, Gilde Bart en de Vereniging van Vastgoed eigenaren vertegenwoordigd. Binnen Vaart in Assen wordt met de Gemeente Assen gewerkt aan de nieuwe uitvoeringsorganisatie en vertaling van de visie voor de binnenstad.

Tiplijn