Netwerkbijeenkomst met 100 brandweervrouwen een succes

Netwerkbijeenkomst met 100 brandweervrouwen een succes

De Veiligheids regio Drenthe was afgelopen weekend gastheer voor een netwerkbijeenkomst van brandweervrouwen.

De brandweer regio Drenthe heeft veel ervaring met brandweervrouwen en was dan ook blij met de organisatie van de tweedaagse voor deze gewardeerde groep vrijwilligers- en beroepsbrandweermensen. Vrijdagochtend werden de vrouwen ontvangen in de karzerne Assen-West waar een leuk programma de dames bezig hield, hierna lekker eten en de avond uren sociaal avond programma. Op de zaterdag werden de brandweer vrouwen uitgenodigd op het oefencentrum in Wijster, waar zij een uitgebreid oefenprogramma konden doorlopen

Feedback
Wat was het mooi, inspirerend, hartverwarmend, leerzaam, innovatief en vernieuwend! Twee dagen samen met meer dan 100 brandweervrouwen werken aan ons vak, waar we zo een passie voor hebben. Door VR Drenthe georganiseerd!

Netwerk Brandweervrouwen
De vrouwen binnen Brandweer Nederland willen zichtbaar zijn en hun kwaliteiten laten zien. Dit doen zij door vanuit hun kracht een plek in te nemen aan tafel en op de werkvloer. Vrouwen binnen de brandweer zorgen voor diversiteit en verandering. Maar diversiteit is veel meer dan alleen man-vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in manier van werken en de manier van denken binnen een organisatie.

Diversiteit in manier van denken en in personeel is nodig om als Brandweer Nederland mee te kunnen gaan met een veranderende samenleving, om te kunnen verjongen en vernieuwen. Het netwerk Brandweervrouwen staat voor diversiteit. Met onze activiteiten willen we diversiteit binnen Brandweer Nederland zichtbaar maken en een plaats geven.

Meer kijk: www.brandweer.nl/ons-werk/netwerk-brandweervrouwen

Tiplijn