Anders wint prijs Roze Filmdagen Amsterdam

Anders wint prijs Roze Filmdagen Amsterdam

De korte film Anders van regisseur Reinout Hellenthal is afgelopen zondag tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam uitgeroepen tot Beste Nederlandse Korte Film in het Made in Holland-programma.

Voorafgaand aan de afsluitende film van het festival, werden prijzen uitgereikt in diverse categorieën waaronder Beste Speelfilm, Beste Documentaire, Beste Korte Film en Beste Nederlandse Korte Film. Een unanieme meerderheid van publieks- en jurystemmen koos in het Made in Holland-programma voor Anders als Beste Nederlandse Korte Film.

De film wordt als winnaar van eigen bodem ingezonden naar het BAFTA-gekwalificeerde Iris Prize Festival in Cardiff. Daar dingt de film samen met dertig andere films die ook op de shortlist staan, mee naar één van de grootste korte LHBT-filmprijzen ter wereld.

De Roze Filmdagen in Amsterdam is het grootste en bekendste LHBT-festival van Nederland en probeert aan de hand van films, documentaires en korte films voor een breed publiek zoveel mogelijk aspecten van diversiteit in films te belichten.

Anders werd eerder runner-up tijdens het Niederrhein Filmfestival in Duitsland en werd tot winnaar van de Noordsterren-competitie uitgeroepen tijdens het Internationaal Filmfestival in Assen. De film is inmiddels ook geselecteerd voor meerdere festivals in diverse landen waaronder Amerika, Frankrijk en India.

Naast filmfestivals wordt er momenteel bij de film een lesbrief ontwikkeld die later dit jaar wordt aangeboden aan scholen in het voortgezet onderwijs.

Roze Filmdagen
Tiplijn