Slopers zeven grond na slopen van Rabenhauptstraat-flats (Video)

Slopers zeven grond na slopen van Rabenhauptstraat-flats (Video)

De eerste drie flats aan de Rabenhauptstraat zijn door de slopers van Revoort gesloopt.

Na de sloop van de flats en de fundering moet de grond schoon worden opgeleverd, ofwel bouwrijp. De slopers krijgens steun van een zeefmachine uit Nieuwe Pekela van de familie Kuipers, deze machiene werkt bijna geluidsloos. Na het zeven wordt het zand hergebruikt als deklaag en worden de afvalstromen door Revoort afgevoerd.

Laatste flats en sporthal
Nadat het vorige sloopterrein is opgeleverd worden de laatste twee flats gesloopt.

Zeeftechniek
De zeeftechniek neemt een speciale plaats in binnen het bedrijf. Voor zeefwerk maken zij gebruik van een sterrenzeef welke door hun ervaringen op de verschillende werken in eigen beheer is doorontwikkeld. Een bed van draaiende sterren, transporteren het te zeven materiaal, tussentijds valt het kleine materiaal tussen de ruimte van de sterren door, terwijl de overfractie wordt getransporteerd tot aan het einde van het zeefdek. De mechanische belastingen zijn hierbij veel geringer.

De zeeffractie wordt niet alleen bepaald door de ruimte tussen de sterren, maar ook door de sterdiameter en de draaisnelheid. De draaisnelheid is eenvoudig te beinvloeden, waardoor u met één zeefdek meerdere fracties achter elkaar kunt zeven. Bij een installatie met twee zeefdekken kunt u door, verschillende draaisnelheden te keizen per zeefdek, in één doorgang twee fracties en de overfractie zeven.

Sterzeven werken geluidsarm en hebben door de opwerpende beweging van de sterren een beter zeefrendement. Het materiaal wordt uit elkaar getrokken. De lineaire beweging van het te zeven materiaal zorgt voor een grote doorstroomsnelheid wat de capaciteit ten goede komt. Door de speciale schoonmaakvingers op de machine raken de sterren niet vervuild.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn