Humanitas is op zoek naar maatjes

Humanitas is op zoek naar maatjes

Het Maatjesproject van Humanitas is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Dit project heeft als doelgroep mensen met een beperking, psychiatrisch, lichamelijk, verstandelijk of een aan autisme verwante stoornis die vaak niet in staat zijn om sociale contacten aan te gaan of te onderhouden.

Het Maatjesproject bemiddelt in contacten tussen deelnemers en vrijwilligers die samen een koppel vormen en "gewone" gezellige dingen samen doen, zoals ergens een kop koffie drinken, een stukje wandelen of fietsen, een museum bezoeken of een cake bakken.

De deelnemers zijn vaak kwetsbare mensen die zich alleen voelen en de komst van een vrijwilliger zeer op prijs stellen. Veel deelnemers wonen zelfstandig, hebben meer of minder begeleiding, maar voor leuke dingen is vaak geen gelegenheid. Koppelingen worden samengesteld op basis van gezamenlijke interesses en andere overeenkomsten.

De koppels worden begeleid door coördinatoren. Het contact tussen de deelnemer en de vrijwilliger is op basis van gelijkwaardigheid en vindt meestal eenmaal in de twee weken plaats. Dit vrijwilligerswerk geeft veel voldoening, kost niet zoveel tijd en je kunt werkelijk iets betekenen voor mensen in een kwetsbare positie.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:
Humanitas Maatjesproject Assen
tel: 06 83 19 93 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiplijn