Open dag bij Asser Historische Vereniging

Open dag bij Asser Historische Vereniging

Bekijk prachtige archiefstukken, zie hoe films worden gedigitaliseerd, praat met vrijwilligers, snuffel door interessante boeken over Assen en Drenthe, surf op de nieuwe website, blader door alle Asser Historische Tijdschriften en nog veel meer: op zaterdag 24 maart houdt de Asser Historische Vereniging van 11.00 tot 16.00 uur een open dag.

De Asser Historische Vereniging, die inmiddels 29 jaar bestaat, groeit en bloeit. De vereniging heeft meer dan 1700 leden, geeft vier keer per jaar het Asser Historisch Tijdschrift uit, verzorgt stadswandelingen en presentaties, brengt boeken uit zoals het recente Waterboek van Assen  en eerder Straat van mijn jeugd , stelt historische films samen en houdt al met al de geschiedenis van de stad levend.

Aan de Vaart Zuidzijde 71, in het oude kantoor van de Heidemij, gebruikt de Asser Historische Vereniging de complete tweede verdieping. Hier bevindt zich een archief met veel informatie over Assen te vinden evenals boeken over Assen en omgeving bijeen gebracht. Ook zijn er boeken en tijdschriften te lezen en te koop, foto s over Assen vroeger en nu zijn te bekijken en nog veel meer. Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Assen is van harte welkom.

Op zaterdag 24 maart staan vrijwilligers van de vereniging tussen 11.00 en 16.00 uur klaar om belangstellenden alles te laten zien. Bovendien zijn er voor een zacht prijsje oude Asser Historische Tijdschriften te koop. Het lidmaatschap van de Asser Historische Vereniging kost maar twintig euro per jaar. Daarvoor ontvangen de leden vier keer per jaar het Asser Historisch Tijdschrift, organiseert de vereniging drie ledenavonden en kunnen boeken over Assen met korting worden aangeschaft. Bovendien kan ieder lid gebruik maken van het archief.

Het kantoor van de Asser Historische Vereniging is te vinden aan de Vaart Zuidzijde 71, in het gebouw achter het witte huis. De parkeerplaats aan de achterzijde is te bereiken via het Kerkhofslaantje.

Tiplijn