Honk N gaat verder onder de naam Dynamo JeugdTheaterSchool Drenthe

Honk N gaat verder onder de naam Dynamo JeugdTheaterSchool Drenthe

Vanaf 1 maart 2018 vaart Drents Jeugdtheater Garage TDI een nieuwe artistieke koers. En dat betekent ook dat de diverse namen van enkele afdelingen aangescherpt worden. Frederieke Vermeulen wordt de nieuwe artistiek leider van de professionele voorstellingen.

Samen met Remco van Zandvoort is zij verantwoordelijk voor de artistieke koers die Garage TDI de komende jaren gaat varen onder de naam Wortels en Vleugels .

Garage TDI is een huis voor het jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroep aanwezig is. Een garage is een werkplek. TDI staat voor Theater- & DansIndustrie. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. Er worden professionele voorstellingen gemaakt voor jeugd tussen 2 en 18 jaar. Er is een vooropleiding voor getalenteerde jongeren uit Noordoost-Nederland die verder willen met theater, tot voor kort nog Garage TDI Talent  genaamd. Maar vanaf nu: Brandstof , Vooropleiding Theater & Productiehuis.

Er is een eigen jeugdtheaterschool waar kinderen tussen 6 en 18 jaar leren toneelspelen: Dynamo , JeugdTheaterSchool Drenthe, voorheen Honk N. Er zijn vestigingen in Assen, Beilen, Coevorden, Hoogeveen en Meppel. In TDI@School organiseren we dans- en theateractiviteiten op basis- en middelbare scholen. En ieder eerste weekend van juni vieren we de kracht van de verbeelding met Art of Wonder, het jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden.

Met de keuze van Dynamo, JeugdTheaterSchool Drenthe en Brandstof, Vooropleiding Theater & Productiehuis kiezen we nadrukkelijk voor termen uit de auto industrie. Een dynamo veroorzaakt energie en zet processen in beweging, iets wat goed past bij de dynamiek van onze jeugdtheaterschool. Brandstof verwijst voor de input die nodig is om een doel te bereiken, in het geval van deelnemers aan de vooropleiding een HBO-theateropleiding.

Wortels en Vleugels 
Garage TDI zoekt naar de noodzaak om vanuit Assen en Drenthe theater te maken voor jeugd en familie. Verhalen uit de directe omgeving, community-art, of theater maken vanuit sociaal-maatschappelijke context vormen vanaf 2018 een rode draad in ons werk. Hierbij zijn we op zoek naar thema s die oftewel een breder publiek op fascinerende wijze inkijk geven in bijzondere of unieke aspecten van het leven in het Noorden, oftewel thema s die door hun universaliteit verbindingen hebben met publiek elders in het land. Verhalen die wortelen in het Noorden, en vleugels krijgen door hun universele, theatrale verbeeldingskracht. Talentvolle jongeren die bij Garage TDI zijn opgeleid en hun vleugels hebben uitgeslagen richting een HBO-theateropleiding elders in het land, krijgen de kans om na hun opleiding met hun opgedane expertise en ervaring als professional bij ons terug te keren op het vertrouwde nest. De plek waar hun droom wortels kreeg. Een verrijking voor hen, Garage TDI en ons publiek!

Tiplijn