Winkeliers juichen over OutleTT besluit, nu Outlet-plan bij Leek

Winkeliers juichen over OutleTT besluit, nu Outlet-plan bij Leek

Dinsdagavond was er bijeenkomst in De Nieuwe Kolk voor de aanpak van de binnenstad van Assen, diverse aanwezige winkeliers gaven groot applaus op hun overwinning op de gemeente Assen.

Inzake de OutleTT, toen was het stil toen de berichten kwamen dat Leek en Groningen ook in gesprek zijn met Outlet plannen in "de As" Leek- Groningen. Beide gemeentebesturen waren de laatste jaren stil op vragen hierover van journalisten.

Zullen Asser winkeliers straks het lachen bekomen als er een groot outletcentrum tussen Leek en Groningen komt? Ook de zo hard roepende groep van pandeigenaren waren vanavond stil, toen dit gerucht door de zaal ging.

Enkele politieke partijen dachten al dik winst te kunnen halen met het niet doorgaan van de OutleTT, maar als de overige plannen bij recreatielandschap ook niet doorgaan, komen er helemaal geen bezoekers extra naar de lege binnenstad van Assen.

Vastgoedeigenaren moeten nu snel met plannen komen en hun panden aanpakken, waar soms al tientallen jaren geen onderhoud aan is gedaan. In het pand van V&D zal voor miljoenen euros achterstallig onderhoud en veel asbest zitten. Dit is ook de reden dat er geen tijdelijke winkels in geplaatst kunnen worden, want in de tijd dat V&D huurder was is het pand hard achteruit gegaan. Om op de eerste verdieping appartementen te bouwen is een tweede probleem, omdat de verdiepingsvloer niet geschikt is voor bewoning inzake het bouwbesluit waar men dan aan moet voldoen.
Tiplijn