Hilbert van der Duim tekent petitie: Kunstijsbaan hoort in Assen

Hilbert van der Duim tekent petitie: Kunstijsbaan hoort in Assen

Tweevoudig wereldkampioen allround schaatsen Hilbert van der Duim staat vierkant achter de petitie voor het behoud van àlle ijssporten in Assen.

Van der Duim is het eens met de stelling dat zonder een volwaardige kunstijsbaan met voldoende toeschouwerscapaciteit een decennialange traditie van (inter-)nationale wedstrijden voor Drenthe verloren dreigt te gaan. Vandaar dat hij graag mee doet aan de petitie die de gemeente Assen en bouwer VolkerWessels oproept om op korte termijn te beginnen met de bouw van een volwaardige kunstijsbaan in Assen.

Grote (inter-)nationale wedstrijden op het gebied van langebaanschaatsen èn ijsspeedway zijn onlosmakelijk met Assen verbonden. De wereldkampioen vindt het een schande dat Assen geen ijsbaan meer heeft. Hilbert van der Duim hoopt dat alle liefhebbers van onder andere het schaatsen en het ijsspeedway de petitie "Kunstijsbaan hoort in Assen" gaan ondertekenen.

De handtekeningen kunnen woensdagmiddag 14 maart en zaterdag 17 maart gezet worden bij de speciale handtekeningenstand aan de rand van het Koopmansplein ter hoogte van het voormalige V&D pand of online via: petities.nl/petitions/kunstijsbaan-hoort-in-assen

Tiplijn