Fryske Passy van Hoite Pruiksma in concertvorm in Adventskerk

Fryske Passy van Hoite Pruiksma in concertvorm in Adventskerk

De Passietijd komt er weer aan. Hebt u al kaarten gereserveerd voor één van de vele passieconcerten? Wat wordt het deze keer een traditionele passie zoals die van Bach of wilt u deze keer ook eens een andere passie meemaken en beluisteren?

Stichting UP organiseert dit jaar een uitzonderlijke passieproductie: de uitvoering van de Johannes Passie gecomponeerd door Hoite Pruiksma. Deze keer niet in het Engels, Duits of Italiaans, maar in de mêmme taal Fries en het Latijn.

Een verhaal over macht en onmacht en de vele kanten die de waarheid kent. Het is een eigentijds, monumentaal muziekstuk van 70 minuten, met veel ritme, expressieve delen en verstilde momenten.

Het wordt ook een passie concert met theatrale elementen: licht en regie, om het verhaal nog indringender te maken voor het publiek. De regisseur is Gooitsen Eenling. Het koor Capella Frisiae verbeeldt o.a. de hoogmoedige hogepriesters en Farizeeërs, het agressieve niet voor reden vatbare volk en de nonchalante, niets ontziende soldaten. Bassolisten Jelle Draijer (in Workum) en Roele Kok (in Leeuwarden) zingen de Christusfiguur, Tenor Harry van Berne zingt de rol van evangelist en bariton Ben Brunt kruipt in de huid van Pilatus.

7 instrumentalisten (viool, cello, piano, harmonium en drie slagwerkers) zorgen voor de muzikale begeleiding en het geheel staat onder leiding van componist en dirigent Hoite Pruiksma.

Zaterdag 24 maart om 20:30 uur Adventskerk Assen. Meer informatie: www.stichting-up.nl

Tiplijn