Derde Dinsdag in DNK over mantelzorg

Derde Dinsdag in DNK over mantelzorg

Dinsdag 20 maart staat het programma Derde Dinsdag  in het teken van mantelzorg. Een thema die voor ruim 4 miljoen Nederlanders aan de orde van de dag is. Sprekers van Mezzo, Het Odensehuis én Alzheimer Nederland zijn aanwezig om te vertellen over de rol van een mantelzorger.

DNK organiseert dinsdagavond 20 maart een Derde Dinsdag in het teken van mantelzorg. Voor veel mensen een thema waarmee ze dagelijks te maken hebben. Nederland telt namelijk 4 miljoen mantelzorgers. Van die 4 miljoen helpen 610.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week. Een intensieve maar belangrijke rol.

Iedereen die belangeloos voor een naaste zorgt kan bij Mezzo terecht voor informatie, advies en een luisterend oor. Tijdens deze editie van de Derde Dinsdag vertelt een voorlichter van Mezzo vanuit eigen ervaring wat het is om een mantelzorger te zijn. Daarnaast zijn er twee sprekers aanwezig vanuit Het Odensehuis in Assen. Het Odensehuis is een laagdrempelig inloophuis voor mensen met een beginnende dementie en ondersteunt mantelzorgers. Zij vertellen over de dagelijkse praktijk van mantelzorg bij dementie. Tot slot gaat Alzheimer Nederland dieper in op dementie, wat is het en hoe ga je hiermee om?

Reserveer tickets via DNK.nl. Het programma is voor leden van de Bibliotheek van DNK gratis bij te wonen!

Tiplijn