CDA Assen op werkbezoek bij de Johan Willem Friso kazerne in Assen

CDA Assen op werkbezoek bij de Johan Willem Friso kazerne in Assen

Tijdens het werkbezoek van CDA Assen aan de kazerne is uitgebreid en open gesproken over de aanwezigheid van Defensie in de JWF- kazerne te Assen. Alle facetten, van gevechtskracht tot werkgeverschap, van veranderende organisatie tot de verbinding met de stad Assen kwamen aan bod.

De Asser commandant van het 13e Luchtmobiel deed onder andere verslag van de buitenlandse operaties en van zijn vernieuwende aanpak om de opleiding met nieuwe militairen te vullen. De flexibiliteit van zijn organisatie wordt hierbij ten volle benut. Hij voert daarmee samen met zijn mensen een belangrijke pilot voor geheel Defensie uit.

De samenwerking met de Dienst Vervoer en Ondersteuning van het ministerie van Justitie loopt prima. De huisvesting van deze dienst op het kazerneterrein vordert gestaag.

De aanwezigheid en verdere ontwikkeling van de kazerne is van groot belang. Deze grote werkgever zoekt overtuigd de samenwerking met de stad.

CDA Assen heeft toegezegd tot deze samenwerking toe te treden door de contacten met het bestuur van Assen nog verder te verbeteren.

stock/Erik Smit
Tiplijn