Ruim achthonderd mensen tekenen voor behoud van alle ijssporten in Assen

Ruim achthonderd mensen tekenen voor behoud van alle ijssporten in Assen

Tot nu toe hebben ruim 800 passanten in de Asser binnenstad hun handtekening gezet voor het behoud van alle ijssporten in Assen.

Een aantal van hen kwam zaterdag speciaal langs naar aanleiding van het nieuws dat men tot aan de gemeenteraadsverkiezingen iedere zaterdag op het Koopmansplein de actie, die op touw is gezet door de Asser ijshockeysupportersgroep, kan ondersteunen.

Onder de ondertekenaars waren opvallend veel (oud) leden van schaatsverenigingen, recreatieve schaatsers, ijshockeyers, en liefhebbers van het ijsspeedway. Uit talloze gesprekken met de ondertekenaars bleek dat het onderwerp ijsbaan enorm leeft onder de bevolking en dat veel mensen goed op de hoogte zijn van de Provinciale IJsbaansoap. Men heeft geen goed woord over voor onder andere het kwalijke handelen van CDA gedeputeerde Henk Jumelet. Menig ondertekenaar vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat de Provincie uiteindelijk heeft gekozen voor een kleinere baan zonder tribunes in Hoogeveen. Temeer omdat de Hoogeveense baan betaald moet worden met bijna 100% belastinggeld.

De boogde schaatsbaan in Assen daarentegen betreft immers een plan van bouwbedrijf VolkerWessels dat voldoet aan alle internationale eisen en wordt gefinancierd door het Bouwbedrijf zelf.

Menig ondertekenaar merkte op te hopen dat de plannen in Hoogeveen alsnog bakzeil halen, zodat men als vanouds de rondjes in Assen kan blijven schaatsen, en kan genieten van het WK IJsspeedway, en andere ijssporten.

Van alle tot nu toe opgehaalde handtekeningen blijkt bijna 20% uit Noord en Midden Drenthe te komen, zelfs uit Diever en Emmen.

Erik Smit
Tiplijn