Donderdag is het project de Bosbeek van start gegaan. Wethouder Ruud Wiersema deed de openingshandeling.

Binnen het megaproject van de Florijnas is deze week gestart met het project. Afgelopen maanden is al veel voorwerk gedaan, waaronder de aanleg van nieuwe duikers onder de Europaweg en de spoorlijn. Ook heeft de aannemer Hoornstra al glasvezelkabels van KPN en Ziggo verlegd.

Vanaf nu kan er worden gewerkt aan het fietspad langs de Bosbeek en de splitsing van de vijver bij het GGZ terein.

De grote vijver bij de Adventskerk is nu een waterbasin en overloop van het riool in noodsituaties. De vijver zal worden opgesplitst door een wand. Get noordelijke deel van de vijver wordt een stukje van de bosbeek.

Tijdens de start van het project heeft wethouder Wiersema ook hier zijn openingshandeling gedaan.

Vervolg
De Bosbeek gaat straks weer zichtbaar lopen vanuit het Asserbos, langs de noordkant van het Wilhelmina Ziekenhuis waar ook een vistrap en waterzuivering van hemelwater komt. Oorspronkelijk ligt de Bosbeek in het Asserbos, ter hoogte van het Hertenkamp. Vanuit daar stroomde het door het Asserbos naar de Boskamp en Beilerstrraat. Hier is de bosbeek omgezet in een sloot maar gaat straks meanderen langs de Port Natalweg richting de Europaweg.

Terugblik gecombineerde inloopavond Bosbeek/Nijlandsloop
Ruim 130 mensen bezochten woensdag 25 januari de inloopavond over de Bosbeek, tunnel De Maten, de aanleg van de nieuwe fietspaden langs de Dennenweg en de Hendrik van Boeijenlaan. De avond vond plaats in de Adventskerk.

Er hingen plattegronden en tekeningen, projectmedewerkers waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Deze week beginnen de voorbereidingen voor de aanleg van het fietspad langs de Dennenweg en het omleggen van de Stadsbroekloop. Hiervoor worden een aantal bomen verwijderd.

Hieronder kunt u een deel van de tekeningen van de avond bekijken:
Overzichtskaart projecten
Bosbeek impressies Lindelaan en GGZ
Bosbeek GGZ terrein
Bosbeek omgeving WZA
Bosbeek Asserbos
ImpressiesTunnel De Maten

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn