Gemeente betaalt 60.000 euro voor wauw-gevoel

Gemeente betaalt 60.000 euro voor wauw-gevoel

Na een verzoek van de Citymanager Ronald Obbes heeft het college van B&W van Assen de toezegging gedaan voor een extraatje van 60.000 euro. Obbes heeft de gevoelige snaar geraakt van de D66 wethouder Anry Kleine Deters, die de Asser binnenstad een positieve flow wil geven. Elke dag bezoekt zij een stukje binnenstad om te kijken en te luisteren wat bewoners en ondernemers willen met de stad.

Obbes heeft als citymanager aangegeven dat hij en zijn team de financiën niet rond kregen om Assen een positieve flow te geven met de aankomende activiteiten, zoals de tentoonstelling The American Dream en de kerstmarkt (vanaf nu Winterland). Natuurlijk kan het college van B&W niks anders dan helpen.

Kerst - Winterland Assen 2017
Mede omdat vorig jaar de kerstmarkt niet het gewenste effect had die een ieder had verwacht, zijn begin dit jaar enkele Asser ondernemers samen gaan zitten en hebben een plan gemaakt. Er komt een centrale tent van 20 bij 40 meter op het middenterrein van het Koopmansplein, waar bezoekers bij minder goed weer toch langer op het plein kunnen verblijven.

The American Dream
Volgend weekend start de grote tentoonstelling in het Drents Museum, en zal wederom duizenden mensen naar het museum en Assen trekken. De gemeente, het Drents Museum en natuurlijk de ondernemers in Assen, willen de bezoekers het wauw-gevoel geven als ze in Assen zijn geweest. Zo komt er extra verlichting tussen het museum en de binnenstad, extra vlaggen en verlichting op de toegangswegen vanaf het station naar het centrum.

Met de extra 60.000 euro hoopt de gemeente een zeer positieve bijdrage te leveren aan de bezoekers van Assen, en natuurlijk voor zijn inwoners en ondernemers. Samen en samenwerkend moeten ze er voor zorgen dat een ieder weer trots op onze stad kan zijn, en vooral in deze donkere dagen een goed gevoel geven over onze binnenstad, met al zijn voorzieningen.

De ondernemers in de stad krijgen extra steun om hun bedrijven en etalages, een American- en kerstsfeer te geven.

_auto_generated_thumb_
Tiplijn