Overcingeltunnel nog altijd niet hersteld

Overcingeltunnel nog altijd niet hersteld

Bij de beide ingangen van de Overcingeltunnel zijn de gevelplaten boven de ingangen van de tunnel nog altijd niet hersteld. 

In november 2022 ontdekte de aannemer tijdens de inspectie dat de marmeren platen loszaten. Hierop zijn deze verwijderd en later ook alle andere platen. Hoewel BAM een meerjarig onderhoudsplicht heeft, laat herstel laat nog steeds op zich wachten.

Eerdere problemen
Het is de niet eerste keer dat er wat mis is met de miljoenen kostende autotunnel die onder het Asser Stationsplein doorloopt. In 2018 is de nieuwe Overcingeltunnel opgeleverd, maar nog geen jaar later was er al lekkage. Er zaten haarscheurtjes in de bovenkant van de tunnelbak. Dit probleem is toen hersteld, maar de tunnelbak is nog steeds niet waterdicht.

Ingezonden brieven
Meerdere bewoners van Assen hebben de politiek en de gemeente bericht van het missen van herstel van de tunnel. Er zijn brieven met zorgen naar de gemeenteraad gestuurd. De raad heeft gereageerd dat zij het college zullen vragen waarom zij nog altijd niet voor een dergelijk herstel van de tunnel hebben gezorgd.

 
Tiplijn