Opvang asielzoekers in Expo Hal opnieuw verlengd

Opvang asielzoekers in Expo Hal opnieuw verlengd

De opvang voor asielzoekers in de Expo Hal in Assen wordt tot ieder geval eind juli verlengd. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft dit moeten aanvragen omdat het het COA niet lukt de asielzoekers ergens anders te plaatsen.

In Assen wordt de Expo Hal gebruikt als tijdelijke opvang en als wachtkamer voor het aanmeldcentrum in Ter Apel. Vandaag zou deze opvangplek gesloten worden, maar het is het COA niet gelukt om de asielzoekers op een andere plek onder te brengen. Daarom werd er bij de gemeente een aanvraag ingediend om een verlenging. De gemeente heeft hiermee ingestemd dat tot ieder geval eind juli het COA het pand mag gebruiken.

Het is ook niet de eerste keer dat de gemeente Assen het COA uit de brand helpt. In april zal de opvangplek in de Expo Hal al gesloten worden, maar toen lukte het ook niet om op tijd de asielzoekers te verplaatsen. De gemeente gaf toen aan dat het COA definitief vandaag de deuren van de Expo Hal moest sluiten. 

Aan RTV Drenthe laat de gemeente Assen weten dat zij begrip hebben voor de lastige situatie waar het COA zich in bevindt. Het COA heeft de gemeente verzocht om de hal langer te gebruiken en meer tijd nodig te hebben voor de afbouw. 

Tiplijn