Eerste 4 Mijl van Assen Wijkroutes Challenge een groot succes

Eerste 4 Mijl van Assen Wijkroutes Challenge een groot succes

De organisatie van De 4 Mijl van Assen noemt het een 'succesvolle afronding' van de Wijkroutes Challenge. Maar liefst 11 heren en 1 dame hebben deze uitdagende tocht volbracht en totaal 38,5 kilometer gelopen. Daarmee hebben ze bijna een hele marathon afgelegd.

De deelnemers liepen de vaste 6,4 km-routes (4 mijl) in zes verschillende wijken van Assen. Op zondag 2 juni startte de challenge, waarbij de lopers binnen één dag alle zes de routes moesten afleggen. Deze zware tocht voerde hen door heel Assen met diverse terreinen, variërend van trottoirs, grindpaden, fietspaden tot onverharde stukken. De unieke combinatie van lopen en verplaatsen per fiets maakte de uitdaging extra veeleisend.

De loop begon om 09:00 uur in het winkelcentrum Kloosterveste te Kloosterveen. Vanaf dit punt begonnen 25 enthousiaste deelnemers aan de “zes 4mijl wijkroutes”. Deze eerste loop bracht de deelnemers door de gehele nieuwbouwwijk Kloosterveen.

Na de start verplaatsten de deelnemers zich per fiets naar de wijk Baggelhuizen. Hier voegde een paar extra lopers zich bij de groep, en werd de tweede route voltooid onder toeziend oog van wat publiek. Vervolgens verplaatste de groep zich naar de wijken Lariks en Pittelo.

De route in Marsdijk bood een moment van verfrissing met een waterpunt. De slotronde in Assen-Oost bracht de vermoeide deelnemers door het prachtige natuurlijke Drentsche Aa landschap.

Bij de finish in Assen-Oost werden de overgebleven 12 deelnemers onthaald met een luid gejuich van supporters en de organisatie van de 4mijl van Assen. Na het volbrengen van deze zware tocht ontvingen de deelnemers een prachtige beker met daarop afgebeeld de zes wijkroutes en een T-Shirt van Unive Noord Nederland. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en feliciteert alle deelnemers met hun uitzonderlijke prestaties. Door de enthousiaste is het zeer waarschijnlijk dat deze challenge een jaarlijks karakter krijgt.

Tiplijn