Westerbork pakt uit met de 2de editie van de Drag Queen show Drenthe

Westerbork pakt uit met de 2de editie van de Drag Queen show Drenthe

 Zaterdag 25 mei pakt Westerbork wederom uit met een nieuwe versie van de Drag Queen show Drenthe. Met dit evenement laten we zien dat iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is en wil zijn.

Het voorrecht van vrijheid dat wij hebben hier in Nederland. Helaas is nog lang niet iedereen zover, maar met deze show laten we zien dat we hier in Westerbork onze medemens accepteren. Dat deden we vorig jaar en dat doen we dit jaar weer! Aldus Albertje Sok.

Vorig jaar was de sfeer en saamhorigheid enorm, emoties die die avond bij elk optreden voelbaar waren maakten dat we hier mee door moeten gaan heel erg duidelijk! Het publiek gaf ons daar ons min of meer de opdracht voor. Ook dit jaar staan er weer acht bekende en minder bekende Drentse mannen zaterdagavond misschien wel met knikkende knieën helemaal klaar en opgedoft om hun lip-sync ten tonele te brengen. Het is juist belangrijk dat hetero mannen en vrouwen hierin het voortouw nemen, dat zij laten zien dat iedereen er mag zijn en niet dat de groep altijd maar voor zichzelf moet opkomen en moet bewijzen. Dat maakt ons als organisatie helaas ook uniek. Wil jij de day after niet denken: “Als ik had geweten dat die meedeed……dan was ik zeker komen kijken!” reserveer dan een kaartje via www.dragqueendrenthe.nl.

Met deze Drag Queen Show willen wij laten zien en vieren dat we de vrijheid hebben om onszelf te zijn. Daarom moedigen we iedereen die naar de Show komt aan in drag te komen. Als je je daar echter niet prettig bij voelt, hoeft het natuurlijk niet. Want dat is waar drag uiteindelijk om draait: je kunnen uitdrukken op een manier waar jij je prettig bij voelt. De hele avond staat in het teken van de vrijheid om jezelf te kunnen zijn, ongeacht de rol die de maatschappij je opdringt vanwege je geslacht.

Deelnemers/Programma 25 mei 2024
Het programma bestaat o.a. uit:
Professionele Drag Queens en Kings, Henk Nijmeijer poëzie (Ambassadeur LHBTQI+ gemeenschap provincie Drenthe) en Battles van de DragQueens (bekende en minder bekende Drenten) De deelnemers worden gejureerd door een zeer professionele jury met o.a. Jacques d’ Ancona als juryvoorzitter.

Zaterdag 25 mei 2024
Zalencentrum Meursinge, Hoofdstraat 48 te Westerbork
Zaal open vanaf 19:00 uur
Entree 22,50 (via www.dragqueendrenthe.nl)
www.dragqueendrenthe.nl

Tiplijn