Honk- en softbal vereniging The Pioneers in zak en as: dieven stelen groot stuk net van backstop

Honk- en softbal vereniging The Pioneers in zak en as: dieven stelen groot stuk net van backstop

Honk- en softbal vereniging The Pioneers in Assen is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van diefstal.

Maandagochtend kwam de vereniging erachter dat bijna de helft van het net van de backstop is weggehaald. De dieven zijn volgens de vereniging vakkundig te werk gegaan, er is bijna 45 vierkante meter gestolen.

Dat het net is gestolen heeft gevolgen voor de teams die op het veld spelen. Er zijn momenteel drie teams die gebruik maken van dit veld: pupillen, aspiranten en de recreanten. Ook wordt het veld gebruikt voor het opstartende seniorenteam én overige activiteiten. ,,Het is dus ontzettend jammer en vooral frustrerend dat dit is gebeurd. Zonder net kunnen er namelijk ook geen wedstrijden worden gespeeld terwijl de aspiranten komende zaterdag al een thuiswedstrijd heeft'', vertelt jeugdcoach Daniëlle Steenge.

Er wordt door de vereniging aangifte gedaan en ze proberen de camerabeelden van de parkeerplaats op te vragen om de mogelijke dader te vinden. Ondertussen wordt er hard gezocht naar een oplossing. Komend weekend zou er weer een thuiswedstrijd gespeeld moeten worden, maar het veld is op deze manier niet bespeelbaar.

Mocht iemand meer informatie over de diefstal hebben, kan er contact worden gezocht met de vereniging.

Tiplijn